sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Narsissilunta


Tavistarhurilla on kumma kevät, on. Ja jännäkin.

Kiirastorstaina mentiin maate ja iltahämärissä näkyi lumesta paljas maa. Pitkäperjantaina herättiin uuden lumen peittämään maahan. Pidettiin sormia ristissä, että lumi sulaa pois kun mökkiä kohden kruisailtiin. Sulihan se. "Uusi lumi on vanhan surma" pidettiin mielessä ja oltiin jo varmoja, että tästä se kevät lähtee.

Tarhurin autoon vaihdettiin kesärenkaatkin, koska nythän on jo pakko tulla kevät. Samalla muisteltiin kaikkia niitä vappuja ja äitienpäiviä kun on satanut lunta.


Seuraava viikonloppu ja avot! Taas on lunta. Uutta lunta koko tontin täydeltä. Tee tässä nyt sitten keväthommia. Onhan se kauniin näköistä se uusi lumi, varsinkin tuon narsissi-pajunkissa-asetelman päällä näyttävät oikein kauniilta.

Mieltä kummasti lämmittää, että on ylipäätään olemassa kasveja, jotka kestävät lunta sataa päällensä, varsinkin kun jo mielellään näkisi ihan omastakin maasta kukkaan puhkeavia kasveja. Se on joka vuosi niin tavattoman riemastuttavaa!

Mutta silti. Mökkitarhurin toukotöihin ei tahdo toukokuu muutenkaan riittää. Saati sitten jos ei mitään hommaa pysty edes huhtikuussa vielä aloittamaan. Tule kevät, tule jo!
Ai niin. Ja jännä se on siksi, että myyrätuhojen laajuus ei ole vielä paljastunut.

1 kommentti:

  1. Ihanat kuvat♥ Minnoon täällä näemmä käynytkin, mutta olen sittemmin vissiin hukannut osoitteen. Nyt nappasin suosikkilistalle niin ei huku enää:)

    VastaaPoista