keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Tää sekois

Projektia pukkaisi enemmän kuin on edes teoriassa mahdollisuus ehtiä tekemään. Piha on kuin taistelutantereen jäljiltä ja nyt on vasta toukokuun alku. Eikä tilanne sisällä ole paljon sen parempi :/


Onneksi tuli edes Kiviree ja Pionirinne tehtyä viime vuonna siihen malliin, että hätätilassa niistä selviää pienellä kitkennällä ja katselulla. Näyttää siltä, että yhtä lukuunottamatta kaikki pionit ovat nousemassa, hitaasti mutta varmasti. Saattaa olla niinkin, että rinne alkaisi kaipaamaan jo vettä.


Mökillä on 7(?) viime syksyn halvennusmyynneistä rohmittua pensasmustikkaa ja niille pitää paikka tehdä. Tuumin, että olisi kiva semmoinen paikka kotipihalla. Puolen kevättä olen miettinyt, että millä sen reunustaisin. Kyllähän nuo kiviveistämön jätekivet ovat kivoja, mutta niin tautisen työlästä. Ne semmoiset "joka-puutarhaohjelmassa-esitellyt-turveharkot" kävivät mielessäni, samoin erilaiset kivet. Vaan raha on nyt ehkä tavallistakin piukemmassa, ei passaa kovin kalliilla lähteä shoppailemaan mitään. Aikani kiersin ja pyörin ja muistin sitten, että pihan nurkassa on jokin tiilikasa joka epäilyttävästi näyttää siltä, että joku on sitä joskus grilliksi luullut. Sen purin ja siirsin siitä tiilet rinkulaksi, niiden päällä ruohonleikkurin rulla sitten taas pyörii.

Sitten pitäisi tietysti pohtia, että millä se mustikoiden tuleva koti sitten kohotetaan. Talvella katurempan yhteydessä kaatui pihan vierestä kunnan puolelta yksi mänty, jonka kalmo me sitten adoptoitiin. Kiitos vaan sponsoroinnista kotikaupungille :) Siitä on nyt sahattu puolikkaita pöllejä. Yksi mänty ei reunukseksi riitä, mökiltä saa onneksi samaa materiaa lisää ja talon takana kasvaa kuusiakin, jotka pitäisi kaataa pois.


Minä meinaan pistää pöllinpuolikkaat sahattu puoli ulospäin, vaikka ne paremman näköisiä olisivatkin kaarnapuoli ulospäin. Mutta kaarnapuoli ulkona aiheuttaisi sen ongelman, että sitten pitäisi taas keksiä jotain jolla "tukkia" kaarevan puolen ja tiilireunuksen väliin jäävät kolot, muuten niitä on jokaikinen rikka mustikoiden seassa ennen kuin ehtii jänistä sanoa. Sen tiilen ideahan on nimenomaan se, että trimmeri olisi turha työkalu. Toistaiseksi nämä on mallattu "sinnepäin", jotta saapi ideaa. Ehkä niitä hieman siistin ja siirtelen sen mukaan minkäkokoisia ja näköisiä pöllejä loput ovat, nyt on vasta neljäsosa tehtynä. Pitäisiköhän pöllit jollain vielä sitoa toisiinsa? Joku vanne ympärille?

Multaa pitäisi hommata kuormallinen, se olisi jopa budjetissa. Vaan eipä sekään niin helppoa ole. Katuremppa jäi viime talven pakkasissa kesken ja keskeneräisyyttä osoittava monttu on suoraan meidän tontin kohdalla. Isolla autolla ei ole tontille vielä asiaa. Peräkärryllä ehkä jo pääsisi, maanantaina nimittäin vihdoinkin käytiin katkaisemassa tulevan veden hanan ylipitkä keppi. Sisäänajoväylä leveni heti kerralla kahdella metrillä. Nyt saapi jo pikkumersunkin kääntymään kumpaankin suuntaan ilman, että etupyörä putoaa siihen monttuun. Mutta kuka hullu hakee 10-12 kuutiota multaa jollain tuhannen kilon kärryllä? Eikä mulla sitä paitsi ole koukkua edes autossa :(

Keittiö on edelleen kesken: sieltä puuttuu vielä vesi, listat, maalaus, pattereiden takaa kipsilevyt ja kaappien päältä koristesokkelit (jos niitä saadaan laitettua lainkaan).

Etelänpuolen aita taitaa jäädä haaveeksi tänä vuonna. Kuulin viime viikon lopulla, että kunnallistekniikkaremontti loppuu tällä erää tähän, koska me asumme kallion reunalla, eikä räjäytyksiä haluta, toistaiseksi(?), jatkaa pidemmälle. Tietä ollaan nyt nostamassa väliaikaisesti. Väliaikaisuus tarkoittaa tietysti sitä, että jonkin ajan kuluttua homma jatkuu ja silloin olisi minun uusi aitani erittäin suuressa vaarassa. Mutta, katuremppa on jo romuttanut sen mikä-lie-pajunsukuisen puun siitä ja se on ollut pakko kaataa. Nyt siis "aidassa" on pitkähkö sairaan ruma aukko. Ja ne risut ovat leväällään pitkin pihamaata. Siinä samassa läjässä missä on viime syksynä kuivumaan jätetyt jasmike, kuusi ja mustaherukan risut. Eikä silppuri jaksa murskata tuoretta risua. Niitä saisi viedä kaatikselle, mutta milläs viet kun ei ole koukkua eikä kärryä.


Voi vitsit, tämä "aita" on kyllä lohduton näky. Ja kun tänä kesänä ei työpaikan vaihdoksen johdosta ole kesälomaa, niin ei ole sitten juuri aikaakaan. Pitää yrittää asennoitua tähän kuten urheilijat: "110% annan, katsotaan sitten kesän jälkeen mihin se riitti".

1 kommentti: