maanantai 25. huhtikuuta 2011

Lohikäärmeen lapsosia

Pääsiäistä tuli vietettyä osin mökillä. Nihkeän alun jälkeen sääkin suosi. Vaikka ei se hyväkään sää oikein mihinkään järjelliseen oikein kulunut. Tontti on "monipuolinen", joka tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että toisaalla on vielä tukeva lumipeite, kun taas toisaalla kevätkosteus alkaa olemaan menneen talven lumia, sananmukaisesti. Kuivemmasta päästä vähän haravoin ja törröttäjät noukin kukkapenkeistä pois. Uusimman omenapuunkin leikkasin. Mutta sitten en keksinytkään, että mitä muuta tekisin. Tarvekalut on ikäänkuin jakaantuneet nyt silleen, että osa on kaupungissa, osa mökillä ja tietty väärässä paikassa. Kyllä tarvitsisi olla peräkoukku ja -kärry.

Joinain vuosina olen koittanut kukkapenkissä lehtiä ja risuja sekoittaa siihen pintamultaan, mutta ei oikein sekään nyt tuntunut oikealta. Rikkihän ne menee kaikki pinnalle puskevat jos sitä alkaa jotenkin möyhimään. Tai ainakin juurakot nousevat pintaan. Yllättävän paljon niitä törröttäjiä ja roskaa tuli. Kai sitten jotain on viime vuonna kukkinutkin?

Työpaikan vaihdoksen vuoksi tänä vuonna ei ole kesälomaa, jollen pidä palkattomana. Ja siitä syystä mökillä tulee oltua tänä kesänä tavallista vähemmän. Ja siitä syystä en nyt oikein edes tiedä missä mikäkin keväthomma kannattaisi tehdä. Kaikkeen ei aika riitä kuitenkaan. Ehkä se tästä selkiytyy jahka työt alkaa ja muodostuu jonkinlainen kuva siitä minkälaiseksi päivärytmi muodostuu.


Muutama krookus aukoili viikonloppuna kukkiaan, ja nämä lohikäärmeen poikaset nostelevat itseään ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti