sunnuntai 1. marraskuuta 2009

posti ei käänny, muutto, osa IX

Eikä se osoitteenmuutoksen haasteellisuus siihen loppunut, että maistraatilla oli vaikeuksia löytää taloa.

Melko nopeasti osoitteenmuutoksen tekemisen jälkeen posti lähetti minulle kotiin lapun, jossa he kertovat, että maksuttomasti posti siirtyy kuukauden ajan. Muistelen, että aika oli ennen puoli vuotta tai ainakin kolme kuukautta. Lapussa oli mukana pankkisiirto jossa mainitun summan maksamalla postin jälkeenlähetys jatkuisi vielä jokusia kuukausia pidempään. Lapussa oli myös maininta yrityksistä joille osoitteenmuutokseni siirtyy postin välityksellä. Lista on mielestäni kutistunut huomattavasti edellisestä kokemuksesta.

Nyt tässä on asuttu kuukausi. Osoitteenmuutos on ollut voimassa reilun kolme viikkoa. Joka ikinen viikko joudun hakemaan vanhasta osoitteesta postia. Suurinpiirtein puolet posteistani tulee käännettynä, toinen puoli menee vanhaan. Erityisen harmittavaa on se, että vanhaan osoitteeseen menee kaikki Aku Ankkaa sisältävät painotuotteet. Ne kun on ainoat, jotka postistani kelpaa jollekin muulle.

Soitin postin asiakaspalveluun ja sieltä oltiin kovasti pahoillaan. Kysyttiin, että ihanko joudun siis todellakin hakemaan sen postin vanhasta. Vastasin, että juuri näin, ihan oikeasti joudun fyysisesti siirtymään ajoneuvoa käyttäen vanhan osoitteen postilaatikon liepeille ja sieltä nostamaan ihan itse postini ja kiikuttamaan ne uuteen kotiini. Postista kerrottiin ettei näin pitäisi tapahtua. Olimme siitä täydelleen samaa mieltä. Vielä en siirtynyt korvausanomuslinjalle.

Mutta kuitenkin: maksuton siirtokausi loppuu ihan näinä päivinä. Miksi minä maksaisin siitä postille erikseen, että joudun hakemaan puolet postistani itse kuitenkin? Jos joudun yhdenkin hakemaan, voin toki hakea sitten kaikki. Turha kai siitä on maksaa.
Jos posti lupaa hoitaa yhden kuukauden postin käännön, mutta huolehtii vain puolet. Eikö olisi oikeus ja kohtuus että he tuplaisivat ajan? Toisivat siis edes tuplat pidempään vain puolet.

Kuukausi on muuten järjettömän lyhyt aika. Osa lehdistä menee painoon niin aikaisin, että osoitteenmuutokset pitäisi huomata tehdä jokaiseen yritykseen samana päivänä kuin postiinkin. Jos siitä myöhästyy, ei kaikkiin lehtiin ehditä painamaan uutta osoitetta vaikka muutos sinänsä on ajoissa tehtykin. Eli vanhasta joutuu hakemaan jollei ole suunnitellut muuttoaan pari kuukautta etukäteen ja alkanut toteuttamaan kanssa.

Olen sinänsä onnekas, että saan ilman suurempia vaikeuksia haettua postini vanhasta asunnosta. Siinä kohtaa voisi olla paljon huonomminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti