sunnuntai 30. tammikuuta 2011

keittiön tuolit

Aamulla sain loputkin tuolit valmiiksi, nyt kaikki neljä on hiottu, vahattu, liimattu, ruuvattu, kiillotettu ja uudet päälliset ovat paikallaan.

Tuolit ovat reilun 10 vuotta vanhat, Sotkasta ostettu, mitä-lie-viljeltyä-kumipuuta, kohtuullisen edullinen sarja silloin ostettu kun ei silloinkaan ollut paljon rahaa. Kertaalleen olen ne jo lakannut uudelleen (kun kyllästyin alkuperäiseen väriin) ja vaihtanut päälliset (yhteen tuli reikä). Tässä on tuolin ennen-kuva:



En usko, että näillä tuoleilla on enää yhtään käsittelykertaa jäljellä, on näitä niin monta kertaa paikkailtu ja liimailtu. Hioessa ne vasta muistuivat mieleenkin kun lakan alta paljastuivat. Tässä jälkeen-kuva:



On vähän kyseenalaista, että meneekö tämä enää TSIOB-projektiksi. Vaha (Osmo color, valkoinen, 0,9 litraa, riittää moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen) 55€, istuimien vaahtomuovi 17,55€, istuimien kankaan tarkkaa hintaa en muista, mutta olisikohan noin 20€. Yhteensä siis about 92,55€ / 4 tuolia. No tulihan ne nyt vielä halvemmiksi kuin uusien osto ja saivat todennäköisesti taas muutaman vuoden lisäaikaa.

Varsinainen syy noiden entraamiseen on silti se, että minä pidän noiden pöydästä. Se on sopivan kokoinen ja muotoinen, eikä sen jalat ole tiellä kun istuu. Eikä siihen pöytään meinaa löytyä uusiakaan tuoleja --> tuolit saavat luvan kestää siihen asti, että löydän uuden pöytäryhmän joka miellyttää sekä silmää että kukkaroa.

Ja voinpahan jälleen kerran todeta, että minä käytän tavarat loppuun asti :)

1 kommentti:

  1. Pitää korjata tuo summa:
    vaha 55€ + vaahtomuovi 17,55€ + kangas 23,90€ + nitoja niitteineen 26,50€, yhteensä siis 122,95€.

    Vahasta ja niiteistä jäi lähes 95% käyttämättä, niistä riittää vielä moneen projektiin :)

    VastaaPoista