perjantai 28. tammikuuta 2011

Kunnallistekniikka on vihdoin täällä.

Long time no updates. Olen koittanut pitää kahta blogia, puntaroinut missä kirjoittelisi ja kiinnostaako edes ketään. Nyt tuumin sitten, että teen tästä sen "virallisen" blogin ja tuo toinen saa jäädä unholaan. Ehkä käyn sinne osoitteen laittamassa, että potentiaaliset halukkaat lukijat voivat tänne sitten suunnistaa.

Kunnallistekniikka on tehnyt tuloaan elokuusta asti. Se on tarkoittanut mm. sitä, että tie on ollut aivan hirveässä kunnossa. Joulun alla ja välipäivinä tiellä oli räjämiittimiehet, jotka poksuttelivat kalliota pois putkien tieltä. Putkien tulo tarkoitti tietysti myös sitä, että sehän on taloon tehtävä ylimääräinen, toivottavasti tilapäinen, reikä josta putki pääsee sisälle. Viemäri kytkettiin heti kohta alkuvuonna ja kunnallinen vesi viikon verran myöhemmin. Silloin oli kovat pakkaset ja runkolinjasta meidän tontille päin ehti putki jäätymään ennen peittoa. Sen jälkeen sitä on odoteltu että koska a) kunta ehtii tulla sen sulattamaan tai b) se sulaa itsekseen. No eilen kävi sitten ihme ja putki oli sulanut itsekseen. Näin ollen on melko varmaa, ettei putki tule koskaan jäätymään.


Isäntä jossain vaiheessa kyselikin minulta, että olenko sitä mieltä, että vesijohtoon pitäisi lämmityskaapeli laittaa. Isäntä kun meinaa aina varautua ihan kaikkeen mahdolliseen. Minä sanoin, notta ei pistetä, kaivettava on sen verran syvälle, että pysyy routarajan alla. Tovin pelkäsin tehneeni väärän ratkaisun, mutta onneksi en sittenkään :)

Eilen en vielä oikein mitään eroa huomannut, vähän isommalla paineella tulee vettä raanasta (vesijohdon paine meidän talossa nousi 1 barista 3 baariin) ja sitä myöden vettä tulee siis myös enemmän. Eihän se välttämättä mikään hyvä asia ole, ei silti.

Isäntä kylläkin huomasi jo eilen. Meillä on juomavesi kannettu noin 1,5 vuotta, haettu huoltoasemalta kannuilla. Eilen oli isäntä todennyt, että 2 kannua on tyhjänä ja päättänyt nostaa ne autonperään ja lähteä täyttämään. Eteisen ovella oli tajunnut, että eihän niitä enää tarvitsekaan täyttää! Kannut jäivät eteiseen ja arvaan, että ne ovat siinä muistomerkkinä siihen asti kunnes minä keksin niille jonkun säilytyspaikan.

Minä vasta tänä aamuna huomasin, kun kävin hiuksiani pesemässä. Normaalisti pumppu hörähtää jossain vaiheessa käymään pesua ja se on vanha ja äänekäs. Tänä aamuna huomasin hiljaisuuden. Mietin, että kummoinenkohan tulee saunakokemuksesta, kun pumppu ei hörähdä pyörimään suihkun alla seistessä :)


Kaivot pihalla on ja ne sinne jää, joten niistä pitää jotenkin vettä pystyä nostamaan. Minä toivon, että me pääsemme isännän kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että tämä vanhus saa vaieta iäksi ja tehdä tilaa nuoremmilleen.

1 kommentti:

  1. Noin hyvää pumppulaitteistoa ei kannata hävittää! Puhdistaa vaan säiliön ja huoltaa pumpun. nämä pumput ovat todella kestäviä ja varmatoimisia laitteita

    VastaaPoista