keskiviikko 17. helmikuuta 2010

kunnallistekniikka, remontti, osa I

Talomme on toistaiseksi vielä kunnallistekniikan ulkopuolella, meillä on siis omat vesi- ja sakokaivot.

Lain mukaan kunnallistekniikkaan olisi pitänyt jo liittyä, mutta näin ei ole tapahtunut. Kuuliaisena kyselin kunnallistekniikan hintaa.

Sain ensimmäisen tarjouksen. Ihmettelin siinä maksun perusteena ollutta rakennusoikeutta ja kyselin perään. Vastaus oli mielestäni aika tyly: "kyllä mä tiedän mitä mä teen".

Ajattelin mielessäni, että ok, tämähän sopii minulle, koska kaavan mukaan rakennusoikeus on yli kaksinkertainen. Kunnallistekniikan liittymismaksu perustuu rakennusoikeuteen, joten pienemmällä rakennusoikeudella minä maksan pienemmän rahan. Viikon kuluttua tuli lappu, jossa pahoiteltiin virhettä ja annettiin uusi tarjous. Hinta oli kuitenkin kova, ja kyselin että voisiko maksuun saada maksuaikaa tai voisiko kunnallistekniikkaan liityä "pala kerrallaan". Vastaus oli taasen tylyn asiallinen, "ei voi ja maksuaikaa on 30 päivää".

Piti kuitenkin liittyä kunnallistekniikkaan. Rahat siihen piti ottaa vanhan asunnon aso-maksusta. Ilman sitä ei olisi mitään mahdollisuutta niin suurta maksua maksaa tässä vaiheessa. Aso-maksun tullessa oli yllätys suuri kun palautunut summa oli aivan liian pieni. Tutkin tovin asiaa ja tajusin, että jossain vaiheessa on tullut kommunikaatiokatkos pankin kanssa. Lainoituksen piti olla 100%, mutta näyttikin olevan vain 95%.

Kun allekirjoitin lainapapereita pankissa tiedustelin tuosta summasta ja he sanoivat, että älä murehdi, he hoitavat sen pankin päässä, ei minun tarvitse siitä välittää. Toisin kävi. Mietimme miehen kanssa tovin tykönämme, että otammeko yhteyttä pankkiin ja yritämme korjata tilanteen vai koitammeko haalia kunnallistekniikan rahat muulla tavoin. Päätimme koittaa haalia rahat muilla keinoin.

Talvi on tässä suurinpiirtein vettä paljon säästellen pärjätty, mutta kunnallistekniikka meillä ei vielä ole. Kaivojen vesi ei meidän käyttöön riitä, joten kiire sillä puhtaan veden saannilla on. Sen verran on edistytty, että kunnan kanssa on tehty sellainen sopimus, että liitymme tässä vaiheessa vain puhtaaseen veteen, viemäriin sitten joskus kun kunta muutenkin remontoi viemäriä siltä kohdalta. Se kun on tällä hetkellä huonommassa kunnossa kuin meidän oma sakokaivo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti