lauantai 20. helmikuuta 2010

uusi kotikuntani



Laitanpa tähän pari kuvaa uudesta kotikaupungistani. Pienesti on vielä ollut aikaa, tai jaksamista, lähteä vielä kovin pitkälle valokuvaamaan, ihan vaan "kaupungin" keskustaa kierrellyt. Paljonhan ei tietysti tämän kokoisessa kaupungissa ole nähtävääkään, mutta aina jotakin löytyy kun vaan viitsii katsoa. Puropahasia, tai ojanpoikasia, kulkee vähän siellä täällä. Vettä ilmeisesti pinnan alla on riittämiin, paitsi meidän kaivon kohdalla. Muuton hetkellä oli jo syyskuun loppu, lokakuun alku, eli syksy melko pitkällä. Arvaan, että näistä puropahasista tulee oikein kauniita paikkoja kunhan taas kevät ja kesä koittaa. Järvi- ja jokimaisemiin asti en ole vielä joutanut kävellä ollenkaan. Autolla kylläkin käytiin katselemassa.

Ylläolevan kuvan patsas sijaitsee torin reunassa olevan kukkakaupan pihalla (ei, en ole vielä tutustunut kukkakauppaan). Nähdessäni patsaan mietin, että miksiköhän patsaan naama näyttää olevan hyvin-hyvin kulunut? Onkohan patsas ollut paikoillaan kauan vai onko se alunperinkin tuollaiseksi tehty?

Toijalan kirkko, puusellainen, on varsin kaunis näky. Kummallista, vaikka mitään muuta vanhaa ei kaupungissa olisi, niin vanha kirkko löytyy aina. Rippikouluikäisen sinne olen jo kertaalleen passittanut, itseltä käynti vielä puuttuu. Tuohon kuvaan olen itse varsin tyytyväinen, vaikken mikään haka valokuvaaja olekaan. Mutta kuva on jotenkin kaunis.


Vanha sakasti: "1483 perustetun Akaan seurakunnan vanha kivisakasti ja hautausmaa. Tässä on sijainnut myös seurakunnan vanhin kuukirkko. Hiljenny Herran edessä kunnioittamaan esi-isien muistoa.".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti