torstai 25. helmikuuta 2010

oikea talvi

On ollut vaihteeksi ihan oikea talvi. Pakkasta on ollut ja lumi on pysynyt maassa. Tosi pitkälle oli talvi vieläpä oikein valokuvauksellinen, sellainen missä lumi kerääntyy puiden oksille ja luo sellaista Lapin matkailuesitteistä nähtyjen valokuvien tunnelmaa.


Tässä on meidän pihan lumiukko, ihan luonnon itse muovaama. Punkkariksikin on häntä kehuttu. Kuva on otettu alkutalvesta, nyt helmikuun loppupuolella ei punkkarista näy enää kuin vähän irokeesin tupsua.


Pimeimmällä vuodenaikaa tämä oli ihan kiva näkymä kun astui ovesta ulos. Mietityttää ja hieman huolestuttaakin, että kuinkahan oksat pysyvät noissa männyissä kiinni kun lunta on niin hirmuisen paljon. Jostakin syystä noiden mäntyjen latvatkin ovat aikalailla taipuneet pohjoiseen ja pahaa pelkään, että jokunen latva niistä putoaa ennenkuin lumet lähtee.



Tässä on pari kuvaa uuden pihani norjanangervosta (nimi on vielä arvaus, en ole nähnyt kukassa). Ensimmäinen kuva on marraskuulta. Paksu, pehmeä, valkoinen lumi satoi päälle, ja tuo toista metriä korkeudeltaan oleva pusikko vielä taistelee ja sinnittelee lumen päällä.

Pari kuukautta myöhemmin tammikuussa lumikerros on sen verran kasvanut ettei angervosta enää paljon näy. Nyt helmikuussa ei näy siitäkään mitään. Lunta ei sentään toista metriä ole, vaan osittain on lumi painanut puskaa matalammaksi ja lisäksi on jouduttu poluilta heittelemään lunta päälle. Sen kohtalo ei sinänsä huoleta, arvaan ma, että joudun sitä rajusti leikkaamaan heti ensi kesänä joka tapauksessa. Sen verran oli kuolleen näköistä oksaa siinä syksyllä.


Joulun nurkkaan sai vielä aika ajoin kynttilöitäkin pihalla poltettua. Ja näin koreasti lyhty loistaa lumineen päivineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti