keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

ekat istutukset

Hidasta, niin kovin hidasta on kotipihalla etenemä.

Lapiolla olen pikkuhiljaa kääntänyt penkkiä, rapsutellut mullat pois rikkaruohojen juurista ja vipannut rikkaruohoja vuoroin kompostiin, vuoroin täytemaaksi sinne missä tontilla on monttuja. Käsivarsiin tulee varmaan joku lihaskin jos hommaa jatkaisi koko alueen mitalla, on se mullan rapsuttelu niin raskasta loppujen lopuksi. Hiki valuu solkenaan, vaikka pihalla ei olisi 10 astetta lämmintäkään. Rapsuteltava ne taas on sen takia, että juuri nyt ei ole varaa käydä ostamassa kuormallista multaa jolla tuon alueen täyttäisin jos vaan kaivaisin sen ylös. Toisaalta, siinä on savea, ja tähän mennessä kertynyt muka-kokemus antaa uskoa, että savi on itse asiassa parempaa kasvualustaa kuin moni multa.


Pikkuhiljaa se kuitenkin etenee, pala kerrallaan olen kääntänyt. Paljon auttoi kun sain yhtenä päivänä poikapuolen apuun, poikapuoli leikkasi paloja ja minä näpertelin rikat eroon kasvualustasta. Hevonkukkua olen levittänyt tähän mennessä tuohon 7 säkkiä. Koko alueen pinta-ala on noin 24 neliötä ja suurinpiirtein puolessa välissä ole käännön kanssa.

Täytyy tunnustaa, että kun etäisyyttä kirsikkaan tuli vähän enemmän, niin kaivoin myrkkypullon kaapista ja yritin myrkyttää toisen puolen. Siitä on nyt hieman reilu viikko, mutta vielä ei varsin näy edistymistä sillä saralla. Ihan vähän reunasta on kellastunut, mutta sekin taitaa olla enempi kuivuuden kuin myrkyn "ansiota". Arvaan ma, että joudun senkin puolen kaivamaan ylös.



Kärsimätön kun olen, niin jotakin pitää saada kuitenkin istuttaakin. Pensaskirsikka Nordia, valkoinen isokukkainen kärhö (jonka nimeä en juuri nyt muista) on valkoisten ympyröiden keskellä. Niiden edessä vasemmalta oikealle: tuoksukurjenpolvi, jalopähkämö, päivänlilja Frans Hals, keltapäivänlilja (?). Ja etummaisessa rivissä vasemmalta oikealle purppurakeijunkukka Palace Purple, korallikeijunkukka ja kerrottu idänkurjenpolvi/helmilijan sipuleita.

Narsisseja on varmasti enemmän kuin tarpeeksi, ne pitäisi kanssa muistaa tuonne upottaa. Mutta ehkä annan nyt heidän vähän aikaa juurtua ennenkuin alan sipuleilla kiusaamaan. Kyllä ne sipulit siellä varastossa pärjäävät syksyyn asti :)

1 kommentti:

  1. mitä ihmeen kumilenkkejä te ootte heittäny sinne pihalle?? ihan hirveä viritelmä!! se alin kuva siinä!!

    VastaaPoista