maanantai 7. syyskuuta 2009

...mmmm... säilöntää... mmmm... sadonkorjuuta

Otsikon tavoitteena on muistuttaa Homerin kuola valuen sanottua "mmm-mm... donuts".
Tämän vuoden säilönnät alkavat olemaan ohi.

Pientähän tämä minun säilöntä ja sadonkorjuu loppujen lopuksi on verrattuna moneen muuhun säilöjään. Varsinkin tänä vuonna kun päätin etten mitään laita. Perhe on tottunut juomaan kaupan sokerilitkuja mehuna ja tottuvat toisilla vanhemmillaan edelleen. Ja kun aiempaa säilöntähistoriaakaan ei ole, niin kulutus ei ole kovin suurta ollut. Kaupan sokerilitkuja en tosin kanna kaupasta enää ollenkaan. Jos itsetehty mehu ei perheelle kelpaa juokoon vettä. Ja he juovat vettä.

Viinirypäleet poimin viikonloppuna ja keitin mehuksi. Nämä olikin ensimmäinen sato joka zilgasta saatiin. Yllätyin Zilgan mehukkuudesta. Marjoja oli puolikas maijallinen, mutta mehua siitä sain 2,5 litraa. Se on noin 2 kertaa enemmän kuin herukoista tai karviaisista.

Siinäpä se sitten säilöntä. Tässä on kuva kellarista. Alemmalla hyllyllä on tämän vuoden vaatimaton saldo, ylimmällä hyllyllä viime vuoden ylijäämät.


Kurkkujen kausi alkaa olemaan loppumaisillaan, monta kurkkua ei tänä vuonna enää saada jos yhtään. Mutta on niitä tullutkin. Joskus toukokuulla tuskaannuin epäonnistuneisiin kurkun esikasvatuksiin ja kylvin lisää. Epäonnistui niistäkin moni, mutta ne 3-4 tainta (en enää erota montako niitä on) joita kasvarissa olen kasvatellut, on tuottanut kurkkusatoa ihan hyvin. Pari kurkkua viikossa itselle ja pari naapurille on ollut tahti jo muutaman viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti