torstai 3. syyskuuta 2009

Muutto, osa I


Taitaa tässä päiväkirjassa tulla tovi kerrottua myös tarhurin muutosta. Tuskinpa se ketään muuta kiinnostaa, mutta itseäni alkoi kylläkin. Edellisestä muutostani on aikaa jo liki 11 vuotta, mutta eläissäni muuttoja on kaikkineen ollut vissiin likemmäs 20.

Tarhuri on siis ostamassa taloa ja sen mukana mökkitavistarhurista olisi tulossa ihan oikea tavistarhuri. Mökkitarhurin tosin aikoo tämä tarhuri vielä jatkaa. Ainakin tovin. Ehkä jossakin vaiheessa kahden pihan hoito alkaa käymään työstä, mutta se on sitten sen ajan murhe.
Lasketaanpa tähän astiset muutot: yy-kaa-koo-nee... kasitoi-ysitoi-kakskytä. Siis 20 muuttoa tähän mennessä.
Nuorempana muutto oli suurin piirtein muutto/1-2 vuotta ja ne menivät aina omalla painollaan. Ei tarvinnut muuttajan muistilistoja kun oli jatkuvasti liikkeessä. Oli itsestään selvää soittaa sähkölaitos, puhelinlaitos, vesilaitos uuteen ja vanhaan kotiin, kirjoittaa ja lähettää osoitteenmuutoskortit, maistraatin ilmoitus sekä lukematon määrä lehtiä, pankkeja. Usein meni niin, että osoitteenmuutosta tein vielä kuukausia muuton jälkeen sitä mukaa kun postin mukana tipahti joku kirje, jossa oli vanha osoite.

Silloin sähkölaitos, puhelinlaitos ja vesilaitos olivat alueellisia, ei niitä voinut eikä tarvinnut kilpailuttaa. Ei ollut nettiyhteyksiä, eikä pelkällä postin osoitteenmuutoksella muuttunut mikään muu kuin postin kanto.

Eikä tavaraakaan ollut paljon ennen kuin osoitteet alkoivat vakinaistumaan yli tuon parin vuoden rajan ja samalla asuntokoko kasvoi. Usein muuttaessa tuli aina siivottua vähän nurkkia.
Edellisen kerran muutettaessa muutettiin kaksi valmista asuntoa (2h+k ja 3h+k) saman katon alle. Ei muuten haitannut ollenkaan, että uusi asunto oli kaksikerroksinen. Kaikkea oli ennestään kaksi, ei tarvinnut hiustenkuivaajaa koskaan juosta toisesta kerroksesta hakemaan. Ei myöskään miettiä mihin sen toisen laittaisi. Molemmat aikuiset ovat luonteeltaan hiukan hamstereita. Ei raaskita mitään heittää pois kun sitä saattaa vielä joskus tarvita.

Ensimmäisen pakkauspäivän (ma 31.8.09) päätteeksi on pakattuna 9 laatikkoa, yksi kassillinen roskia ja yksi kassillinen ”en-tiedä-vielä-mutta-johonkin-hyötykäyttöön-pitäisi-nämä-saada” –tavaraa. Toisen päivän saldona oli 14 laatikkoa, kaksi UFF-kassia ja yksi roskiskassi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti