sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Vasara ja nauloja, (muutto, osa II)

Uutena omakotiasujana jätehuolto on minulle täysin uusi asia. Siitä on aina pitänyt huolen taloyhtiöt. Luin netistä paikallisen jätehuollon ohjeita ja määräyksiä, mutta moni asia meni minulta yli ymmärryksen. Termistö ei ollut lainkaan tuttu ja moninaiset eri toimijat aiheuttivat hämäännyksiä.

Yksi tuttu nimi sivuilta löytyi, se sama toimitsija jolta ostan jätehuoltoni mökillä.Lähetin sähköpostia ja kyselin maat ja taivaat, kaikki mikä oli minulle epäselvää. Sain heiltä selvät ja ystävälliset vastaukset.Kysyin jätekuljetusta myös kaikilta muilta yrityksiltä, jotka sitä siinä kunnassa järjestävät. Neljä järjestäjää, heistä kaksi vastasi saman päivän aikana. Toinen kertoi, ettei järjestä jätekuljetusta juuri sillä alueella. Arvostan asiakaspalvelun siksi korkealle, etten jää odottamaan kahden muun vastauksia.

Kompostorikin aiheutti päänvaivaa. Biojätekompostori pitää saada, se on selvä asia. Mutta hinnat hirvittää. 500€ moisesta lootasta? Kysymysmerkkinä onkin siis se, että teenkö moisen törpön itse vai ostanko kaupasta. Keittiöjätteen lisäksi meille tulee jonkin verran kompostoitavaa kahdesta kissasta ja yhdestä kanista. Kanin jätteet menevät itsestään selvästi keittiöjätteen sekaan enkä kissajätöksiäkään mielelläni taivasalle kippaisi, eli nekin siis sinne. Ja siitä syntyykin dilemma ostohärveleiden kanssa. En usko, että parinsadan litran valmiskompostorit riittäisivät meillä ympärivuotiseen käyttöön.

Olen ravannut kaupoissa ja vertaillut valmiskompostoreja, mutta riittävän isot eivät ole lämöeristettyjä tai sitten ovat niin järkyttävän hintaisia, etten raaski sellaiseen sijoittaa.

Lähtöpään jätekuormaan oli ensin menossa molemmat parvisängyt ja kerrossänky. Muttaaaa, niistä saankin kompostorin lauta-ainesta. Salaojaputkea on ennestään. Tarvitsisi siis ostaa vain vähän styroksia, muovimattoa ja jyrsijäverkkoa. Vasara ja nauloja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti