torstai 24. maaliskuuta 2011

pensasaidannesuunnitelma nro 1

Pitää varmuuden vuoksi numeroida kun ei sitä koskaan tiedä montako kertaa minä minkäkin suunnitelman uusin. Varsinkin kun näin ajoissa aloittelee, ettei ole sitä ensimmäistäkään maaplänttiä vielä paljastunut. Eikä ensimmäistäkään tainta ole, loppujen lopuksi suurin määräävä tekijä on kuitenkin se mitä taimistoilta keväällä löytyy. Ja tietenkin se mitä ne maksaa.

Mutta tähän asti olen nyt kerrankin yrittänyt valikoida puskia ja rehuja sen mukaan minkälainen on kasvupaikka. Ihan en kuitenkaan onnistunut, varjossa kukkivat tahtovat olla kaikki valkoisia ja minä tahdoin myös väriä siihen. Toistaiseksi kuvittelen siis ottavani riskin ja valitsemaan osittain puolivarjossa viihtyviä. Jos ei toimi, niin vaihdetaan sitten.

Pihan puolen reunalla on pari syreeniä (kuva on kuviteltu tien puolelta, syreenit jäävät vasempaan reunaan). Ne saavat siihen jäädä, mutta sen jälkeen olisi tulossa tämäntyyppinen rivi:

syreeni, jasmike*2, japaninmarjakuusi*2, koreanonnenpensas*2, japaninmarjakuusi*2, rusokuusama*3, japaninmarjakuusi*2, sirokuusama*3, tuija*2, korallikanukka*2, tuija*2, koiranheisi*2

Syreenit eivät kuvassa näy, eivätkä lukumäärät täsmää. Eikä ne tietty kuki samaan aikaan, eikä korallikanukka oikeasti ole kirkuvan punainen silloin kun muut kukkivat, ja muuta lievää todellisuuden vääristelyä. Mutta yrittäkääpä etsiä kuvaa kukkivasta pensaasta silloin kun se ei kuki...

Ja alle sitten narsissia, pikkutalviota ja kuunliljaa. Ei mun puskani kumminkaan maasta asti tuuheita ole.

Pahoittelen surkeaa kuvanlaatua: google kuvahaun 40-kiloisista kuvista tulostettu ja pirttipenkin päällä tehty, kahden metrin korkeudelta kuvattu kuva antaa paljonkin toivomisen varaa kuvan laatuun..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti