torstai 31. maaliskuuta 2011

Uusi alku, I hope

Minusta ei tule pensselisutaria. Jotenkin vielä rissalla saan suurinpiirtein siivoa jälkeä aikaiseksi, mutta pensselin käyttö tuntuu ylivoimaiselta. Joko siitä jää pensselin tai valumajäljet ja minä vihaan kumpaakin.

Vaan ei se mitään, kukkalaudat on maalattu, tilapäisesti paikoillaan eikä maalausjälki alta enää näy. Kukkalaudat pitää siis ottaa vielä kertaalleen pois siinä vaiheessa kun lämmityskausi loppuu ja pääsee jatkamaan seinien kipsilevytyksen myös pattereiden alle.


Mukavalta se siinä näyttää, ja onpahan vihdoinkin joku paikka mihin saa rehut laskettua ja niillä siinä teoreettinen mahdollisuus säilyä hengissä.

Paljon ei ole rehuja/rehuista jäljelläkään. Edellisessä kämpässä oli hyvät valo-olosuhteet rehuille ja ne viihtyivät keittiön ja olohuoneen ikkunoiden edessä hienosti. Täällä valo-olosuhteet eivät ole ollenkaan yhtä hyvät, ikkunat ovat pienempiä ja niitä on vähemmän. Sisärehuja on jouduttu siirtelemään milloin mihinkin pois tieltä ja valitettavan usein pimeisiin kolkkiin. Seurauksena on se, että lähes kaikki rehut ovat aivan henkihieverissä, kutistuneet murto-osaan loistonsa ajoista. Kiinari on ainoa hyvinvoiva, mutta se onkin ainoa jolla on ollut ikkunapaikka koko ajan. Toivottavasti tämä on rehuille uusi alku.

Laitellessani noita ikkunalautoja uuteen keittiöön fundeerasin, että olisko vähän hienoa jos semmoiset olisi joka huoneessa. Ja ihmettelin, että mikäs minua estäisi laittamasta niitä joka huoneeseen? Minkäköhän takia alunperin edes ajattelin laittavani niitä vain keittiöön? Joka huonehan tästä on remontoitava kumminkin aikataulussa tai toisessa.

2 kommenttia:

  1. Olojen muuttuessa saattaa kasvivalikoima muuttua. Yhdessä lehdessä oli otsikko Poropeukalon huonekasvit ja se oli kuin meillä tehty8] Jotkut kasvit vaan menestyvät hoidosta huolimatta:) Hyvän näköinen kukkaikkuna tämä kuitenkin on.

    VastaaPoista
  2. Aikaan ennen ulkopuutarhaa minulla oli sisä(viher)kasveja lukuisia ja ne voivat hyvin kämpästä toiseen. Mökin hommaamisen jälkeen ulkorehut veivät 6-0 ja sisäkasveista lähes kaikki merkityksettömät on jo poistettu ja jaeltu halukkaille. Yksi zamioculcas vielä sinnittelee. Jäljelle on jäänyt "perintörehut", ne haluan yrittää säilyttää jatkossakin. Muta eiköhän nuo tuosta piristy kun nyt pääsevät jokapäiväiseen valoon :)

    VastaaPoista