keskiviikko 12. elokuuta 2009

Lisää heräteostoksia

Ja kun kävin eräänä päivänä ja näin hyvät tarjoukset, niin kävin luonnollisesti myös toisena päivänä. Tällä kertaa olin ”paremmin varustautunut” eli pakettiautolla liikenteessä.

Periaatteessa olen ollut sitä mieltä, ettei minun puutarhaani mitään koristekiviä tarvita. Mutta… suunnitteilla olevassa vesiaiheessani näen pienen puron ja sen yläpäässä jonkin kivikoristeen, jonka reunoja pitkin vesi valuu ja lähtee puroa pitkin alhaalla odottavaan altaaseen. Kivi minulla olisi, mutta siitä puuttuu vesiletkun mentävä reikä. Allas on: reunastaan rikki mennyt laastipalju, josta siis leikkaan rikkinäisen reunaosan pois. Pumppukin on, ostin kaksi kesää sitten suihkulähdepumpun, jossa on myös puromahdollisuus. Se on ollut ”tilapäissuihkulähteessäni”, eli odottamassa että keksin vesiaiheelleni sopivan paikan.


Kerrankos sitä periaatteistaan tinkii kun hinta on sopiva? Puron pohjaksi laitan muovia, mutta olen miettinyt pääni puhki millä sen koristaisin. Ja sitten tulee honkkarin remonttityhjennys, jossa kivet ovat ns. pilkkahinnalla poistomyynnissä. Ladoin tyytyväisenä kivisäkkejä kärryyn. Onni on olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ongelma ratkaistu.


Ja mikä puutarhuri minä olisin jos en katsoisi sitä rehujen alehyllyä uudestaan? Ja tällä kertaa se kannatti: hyllyssä tosiaan oli tullut uutta tavaraa edelliseen päivään verrattuna. Päivän saldona oli: 1 toistaiseksi tuntematon perenna, 3 ruukkuliljaa, 2 kurjenmiekkaa, 2 * 5 taimen vattupusseja ja 10 * 20 kg koristekivisäkkiä. Yhteishintaan 28 €.
Tällä kertaa ehdin myös Bauhausiin katsomaan olisiko siellä kenties jotakin muuta koristetta vesiaiheeni yläpäähän. Koristetta ei löytynyt, mutta löytyi kiviporanterä, jolla isäntä lupasi kairata sopivaan luonnonkiveen vesiletkun reiän. Toinen ongelma ratkaistu. Aika hyvä päivä.

2 kommenttia:

  1. Hei Nanikka, sinullakin on blogi - mukavaa! Katselempas kauemmas ja tulen toistekin:)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kävit, tule vaan uudestaan :)

    VastaaPoista