sunnuntai 6. helmikuuta 2011

kevättä rinnassa

Ettei vallan mene remontoinnin puolelle, niin piti vähän puutarhailuakin tänään tehdä. mai-leen ja monen muun mukaan kylvöt pitäisi nimittäin tehdä yläkuun aikana jos haluaa niistä jotain saada. Se yläkuun aika on nyt. Oma tulkintani siitä on, että se alkaa pari päivää sen mustan pallukan jälkeen (siis kuuttoman yön) ja sitä kestää sitten vajaa pari viikkoa. Sen jälkeen alkaa alakuu ja silloin pitäisi kylvää juurekset ynnä muut mistä satoa saadaan maan alta.
Uskokoon ken tahtoo, minä en niin vakavasti sitä ota. Minä uskon enemmän siihen, että parhaan tuloksen saa kun kylvää silloin kun on inspistä hoitaa minitaimet isommaksi.

Syksyllä yritin siivota pihaa talvea vasten ja ossain määrin vissiin onnistuinkin sitten, kun kaikki purkit ja purnukat ovat ulkovarastossa. Siinä jonka edestä kukaan ei ole lapioinut katolta pudonneita lumia pois. Enkä minä sitä lapiota nytkään kaivanut esille. Enimpiä potkin pois jaloistani ja lopun edestä toivoin, että olisin muutaman kilon hoikempi niin mahtuisin oven raosta paremmin. Mutta sain minä ne laatikot sieltä, alustoineen.

Tänään multaan pääsi:



Punaisella pohjalla on "löydetyt" siemenet (Salon kaupungista), valkoiset ovat ostettuja (www.raravaxter.com), violetit tutuilta saatuja ja vihreät omien rehujen siemenöisiä.

Tänä vuonna näin lyhyt lista, kun en tiedä mihin niitä kesällä sitten tunkisin ;)
Varmuuden välttämiseksi kylvin tietenkin jokaisen siemenen noista pusseista, yhteen tai kahteen koloon. Koulinta on kivaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti