torstai 17. helmikuuta 2011

olohuoneesta keittiö, osa VII

Kaappeihin kuuluu yläsokkeli joka minusta on varsin kaunis. Mietintämyssyn alla on ollut se kuinka sokkeli tähän uuteen ympäristöön sopii. "Ongelmia" on kaksi: meidän olohuone on noin 30-40 senttiä korkeampi tila kuin se mistä kaapistot tulevat ja toinen ongelma on se, että vielä tähän ikään mennessä ei ole tullut vastaan yhtään taloa joka olisi suora. Siispä nämäkin, alkuperäiseen paikkaansa, mittojen mukaan tehdyt sokkelit ovat erikorkuisia. Jää nähtäväksi voinko niitä hyödyntää vai pitääkö luovuttaa.

Mutta suunnitella/haaveilla voi. Alunperin sokkelin pystylauta on nojannut kaapin yläreunassa olevia tukia, kattoon asennettuja lautoja ja näiden kolmiotukien varassa. Se on siis ollut ylhäältä auki. Meillä näin ei voi tehdä, lauta pysyy huonosti kiinni ilmassa. Jotenkin täytyy siis tehdä "katto", johon laudat voisi kiinnittää. Varastossa on vaneria ja suunnittelin siitä tekeväni tämän katon. Aamulla työmatkalla jatkokehittelin ideaa: voisin porailla reikiä siihen lautaan ja tehdä vaneriin sen verran uria, että näihin reikiin saisi valaistuksen. Eikä sillä valaistuksella välttämättä tarvitse nähdä mitään, ehkä enemmänkin tunnelmavalaistukseksi. Siihen tarkoitukseen voisi sopia joulun ledisarjat, semmoinen lämmin valkoinen.


Ja siitä ledisarjasta voisi tehdä vaikka minkälaista kuviota siihen ylälautaan, jos osaisi.... ja ehkä ei kannatakaan sitten enää jyrsiä vaneriin uraa, vaan laittaa siihen laudan ja vanerin väliin pieni korokekappale, jotta sähköjohdoille jää hyvin tilaa. Semmoinen olisikin helpompi.

Vaan saas nähdä, siihen on vielä pitkä matka että saadaan yhden yhtäkään sokkelia laitettua paikalleen. Välitilaa puntaroin pitkään että mitä siihen tekisin. Maalaisiko siihen jotakin kuvaa, laittaisiko tapettia ja peittäisi sen lasilla? Pistäisikö laatan? Kiveä? Vaan asian ratkaisi taas nuukailu ;D

Suurin piirtein vuosi sitten ostin jäännöserän yhtä lattialaattaa, aikomus oli laittaa se suihkutilan lattiaan. No se ajatus sitten venyi ja venyi ja venyi. Ja sitten ehti suunnitelmatkin jo muuttumaan kun törmättiin siihen seinälaattaan. Sininen laatta seinässä JA lattiassa alkaisi olemaan jo turhan sinistä, jopa minulle. Eikä näitä lattialaattoja sitä paitsi olisi tarpeeksi siihen nykyisen suunnitelman mukaiseen suihkutilaan. Siispä lattialaatat muuntuvat näppärästi seinälaataksi asennusasentoa vaihtamalla. Laatoitus on isännän hommia ja tässä on ensimmäinen kulma saumaa ja silikonia vaille valmiina.



Jotkut sokkelit pitäisi kehitellä tuonne alaskin, jotain tuli kaapin mukana. Mutta kuten jo aiemminkin todettu kaapit on alkuperäiseen osoitteeseensa rakennettu paikalle ja noudattaa sen talon muotoja, jotka eivät ylläri-ylläri ole samat kuin meidän talon muodot. Vaan ensin pitää tehdä laatoitukset, kitata seinät kertaalleen ja maalata ne, sitten vasta voi maalata lattian ja vasta sen jälkeen kannattaa alkaa pohtimaan sokkelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti