tiistai 1. helmikuuta 2011

olohuoneesta keittiö, osa I

Nyt se sitten alkaa. Sain tiistaina 1.2.11 puhelinsoiton jossa kerrottiin että minun tulevan keittiön kaapit ovat nyt tyhjät, ja niitä joutaisi alkaa roudaamaan meille päin. Jippii!

No meillähän ei ole tehty vielä mitään valmisteluja, olen kyllä varovasti sitä ehdotellut pitkin talvea, mutta ei. Viimeksi sunnuntaina kyselin, että josko jo saisin repiä lattian auki, että näkisi mitä siellä on ja voisi tehdä viilauksia ennen kuin kaapit ovat täällä. Eilisen puhelun jälkeen lupa kilahti välittömästi. Mutta ei sev väliä, hyvin se etenee näinkin. Kun olin toisen asian tiimoilta valmiiksi ärtynyt, niin purkaminen oli aivan oivaa terapiaa siihen. Kulma oli jo irti kunnes muistin, että nämähän piti dokumentoida nämä vaiheet. Tässä siis olohuoneen vanha lattia paikallaan.



Jenkki on jostain syystä enemmän kauhuissaan operaatiosta kuin utelias, ilmeisesti muutokset stressaa häntä.

Vanhastaan lattiassa on, ylläri-ylläri, vihreä linoleumi. Se on rikki, murentunut, irtoillut osittain liimauksistaan ja julmetun kulunut, sanalla sanoen ruma. Linoleumin alla oli tervapaperi. Rentun mielestä sen oikea paikka on lattiassa.



Tiistaina en muuta ehtinyt kuin repimään linoleumin ja tervapaperit pois. Alta paljastui lautalattia, jonka toki tiesinkin. Ja se on kitattu umpeen.

Nyt kun lattia on paljastunut ja lopullinen kunto paljastunut, pitäisi pikaisesti päättää mitä lattialle tehdään. Vaihtoehtoina jättää lauta ja lakata/vahata/petsata/maalata tai laittaa laminaatti tai muovimatto. Kiveä tai keramiikka ei tule, se vaatisi lattialämmityksen ja sitä minä en halua alkaa tekemään. Saa sen myöhemminkin jos mieli muuttuu.


Huomenissa alkaa seinien purku, ulkoseiniin laitetaan lisäeriste ja sisäseiniin vaihdetaan kipsilevy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti