keskiviikko 9. helmikuuta 2011

kierrätyksen ja nuukailun huipentuma?

Mistäs aloittais? No siis keittiö tulee olohuoneeseen, sehän nyt jo tiedetään. Olohuoneen jokainen seinä on rikki, kahdella seinällä on ikkunoita ja kahdella ovi. Tuumasin, että olisi kuitenkin kivaa, että keittiöön saisi myös jokusen kaapin, eikä pelkkiä reikiä. Yhdestäkin ovesta keittiöön pääsee varmasti. Toinen oviaukko siis peitettiin.

Makuuhuoneen puolelle oviaukkoa jäi semmoinen 15 sentin syvennys ja minä mietin että se olisi hyvä hyllykkösyvyys mun lempilukemistolle, eli Roope-sedille ja AA-taskareille.


Kulutin hyvän pätkän sunnuntaita etsiessäni "tiluksiltani" 15 sentin levyistä lautaa. Eihän sitä tietenkään löytynyt, tarjolla oli vain 9-, 13- ja 20-senttistä. Aikani kärvisteltyä hirveässä tekemisen vimmassa (minulla on nyt virallisesti lepovuoro kun kipsilevyjen laitto ja kittaus on isännän hommia) tuumin, että 13 senttiä on melkein yhtä leveä kuin 15 senttiä. Eihän koko ole tärkeintä?

No se 13 leveä oli sitten mdf-levyä, joka on peräisin meidän edesmenneestä vesisängystä. Laskeskelin, että aukko on 85 senttiä leveä ja sängyn koristelaidoista saan 6 hyllyä. 7 olisi mahtunut korkeuden puolesta, mutta aina ei voi voittaa. Sahailin pätkiksi ja sovittelin oviaukkoon. Hyllynkannattimet tulivat samasta kehyksestä.


Eilen sitten pistiin kipsilevyn päälle kittiä ja nauhan ja niiden päälle maalin. Hiukkasen siitä tuli jäljeltään rumaa, nauha näkyy maalin alta. Vaan tehtävä oli, muuten ei etene keittiöremppa.

Kun pitäisi hakea ne kaapit torstaina, mutta saa kaappeja mihinkään ennenkuin keittiön lattia ja seinät on maalattu. Enkä voi maalata seiniä ja lattiaa ennenkuin ylimääräiset kipsilevyt ovat poissa lattialta. Enkä voi siirtää niitä koska ne pitäisi siirtää makuuhuoneen seinälle. Toisen edessä on AA-taskarit ja Roope-sedät, toisen seinän edessä se hylly joka muotoutui siihen itsekseen.


Uskokaa huviksenne, että minä vakavasti fundeerasin kotona hyllyjä ruuvatessani, että onko tämä enää ihan viisasta? Kierrättää nyt oviaukkoja!

Mitään uutta ei hyllyä varten ostettu, runko (=ovenkarmi) oli olemassa ennestään, hyllyt vanhasta sängystä, kitti, nauha ja maali jäämistöä jonkun sukulaisen edellisestä remontista. Ruuvit oli peräisin kyökkirempan puolelta, niiden hinta tulee näkymään sen rempan hinnassa.

1 kommentti: